Malaysia Celebrity Blog include with Gossip Artis, Gambar Artis, Skandal Artis, Malaysia Celebrity, Selebrity Malaysia, Perkahwinan Artis.

Blog gosip artis Malaysia yang terbaru, sensasi dan panas. Blog Hiburan Sensasi Dan Terkini Tentang Artis Malaysia. Tak lupa ada gambar artis Malaysia yang panas, sosial dan terkini untuk semua. Hanya di http://gosipbuzz.blogspot.com

 

Sunday, January 2, 2011

10 Post Tahun 2010 Yang Popular

Memandangkan hanya beberapa hari sahaja lagi kita akan melangkah ke tahun baru iaitu tahun 2011, jadi kami ambil kesempatan yang ada ini untuk mengucapkan selamat tahun baru 2011 dan semoga tahun 2011 nanti akan lebih baik daripada tahun-tahun sebelumnya. Baiklah, memandangkan tahun 2010 akan melabuhkan tirainya, kami kongsikan kepada anda dengan 10 place yang diterbitkan [...]
(Klik) Rahsia Zakar Mantap Perkasa

Didicazli Teruja Duet Bersama Gisel Indonesian Idol

Semasa 3 hari di Singapura, Budiey berpeluang menemubual seorang penyanyi lelaki, Didicazli namanya. Seingat Budiey, beliau pernah datang ke Malaya untuk mempromosikan medium beliau pada tahun 2009. Tapi Budiey tak berpeluang untuk bertemu dengan beliau.

Pertemuan dengan Didicazli dirancang oleh pihak Life Records Singapura di Cash Box Family Karaoke, Cuppage Plaza, Orchard Road pada 27 Disember lalu. Didicazli sebenarnya dilantik sebagai duta pusat karaoke tersebut selama 2 tahun kontrak. Jadi, sambil makan-makan, kami boleh berkaraoke di sini bersama Didicazli.

Kalau nak tahu, Didicazli ni dicungkil bakatnya semasa beliau menjadi vokalis kumpulan Dikir Barat. Haa, jangan tak tahu, cat Singapura pun ada pasukan Dikir Barat yang tak kurang femes cat sana.

Menurut Didicazli, beliau bukan tak mahu terlalu expose dan buat promosi di Malaysia. Jauh di sudut hatinya, dia mahu betul-betul dikenali di Singapura dulu, barulah boleh mengembangkan nama di luar negara. Budiey rasa dengan bakat vokal dan boleh mencipta lagu, beliau boleh mengembang nama di Malaya seperti Imran Ajmain. In fact, sebahagian besar lagu yang terkandung dalam albumnya adalah hasil dari ciptaan beliau sendiri. Cuma mungkin masa dan peluang serta nasib kena diambil kira jugak.

Album Terbaru Didicazli

Terbaru, Didicazli baru sahaja melancarkan sebuah medium kompilasi nonnegative dua buah azygos terbaru dalam bentuk VCD dan DVD. Untuk melariskan lagi medium ini, Didicazli mencipta sendiri lagu-lagunya dan diterbitkan pula oleh penerbit dari Indonesia. Sekaligus, ini dapat memperkenalkan Didicazli di Indonesia. Menurut Didicazli, sokongan Singapura dan state sangat menggalakkan.

Proses mencipta lagu untuk medium terbaru ini bermula pada bulan Januari tahun lepas dan dirakam di Indonesia. Album ini diterbitkan Ryan S. Pitna yang turut terkenal dengan sebagai penerbit untuk penyanyi terkenal di Indonesia.

Ciptaan lagu Didicazli yang kedua ciptaan Berteman Rindu diterbitkan oleh Irwan Simanjuntak yang pernah menerbitkan medium Anuar Zain.

Sebagai rangka promosi di Indonesia, Didicazli turut terbang ke state untuk menyanyi di beberapa showcase. Di sana, Didicazli ada buat persembahan di 5 tempat.

Lagu Berteman Rindu duet bersama penyanyi Indonesia, Gisel adalah langkah percubaan untuk memperkenalkan diri di Indonesia. Menurut Didicazli, intent dan inspirasi semasa mencipta lagu diambil dari pengalaman yang dilalui oleh kawan-kawannya. Lagu Dambaan pula turut dimuatkan dalam filem Si Rempit yang dipilih sebagai lagu runut filem tersebut.

Menurut Didicazli, perjalanannya untuk menjadi seorang penyanyi yang berjaya perlu melalui jalan yang berliku. Ada satu ketika beliau merasa sangat hampa dengan lagunya yang tak mampu menarik minat pendengar. Namun, mungkin dengan berkat Didicazli bersedekah hasil dari duit simpanannya kepada Rumah Anak Yatim Al-Jamiah. Alhamdulilah selepas 6 bulan, lagunya meletop di broadcasting dan memasuki carta radio. Alhamdulilah, Didicazli percaya dengan rezeki Tuhan.

Beliau masih lagi pelajar di Singapore Institute Management. Cuma sekarang, Didicazli tengah bercuti untuk buat promosi album.

Menyentuh tentang perkahwinan, DIdicazli menyatakan beliau berhasrat mahu bernikah di Masjidil Haram. Menurutnya, beliau pernah mengerjakan umrah pada tahun lalu. Di sana beliau kagum dengan keindahan dan kedamaian di sana. Selepas pergi ke sana, Didi berhajar untuk ke sana lagi bersama dengan kekasihnya. Beliau memilih untuk bercinta dengan orang yang bukan dalam industri hiburan. Buat masa ini, Didi masih lagi berkawan dan dalam peringkat mengenal seseorang.

Didicazli

Didicazli

Didicazli

Click on the following buttons to deal this article with your friends:

Anda ada account & gambar terbaru selebriti untuk dikongsi? Hantarkan kepada Budiey sekarang dengan menghantar email: budiey.isma@gmail.com. Mahu dapatkan ulasan hiburan, account selebriti dan foto artis dari Sensasi Selebriti SECARA PERCUMA setiap hari? Daftarkan email anda [ di sini ]

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Ujibakat Akademi Fantasia 6: Tarikh & Tempat Audition
  • Dayang & Marcell SAYANG Concert Esplanade Singapore
  • AMERICAN IDOL SEASON 8
  • Photo saint Cowell is Shirtless, Half Nude Naked Pix Celebrities
  • David Cook Winner dweller Idol
  • Hotlink Sends Lucky Customer to Watch dweller Idol
  • Video Ashraf enterpriser Duet Nyanyi Lagu Bersama Bunga Citra Lestari
  • Melinda Doolittle Gagal Jadi Finalis dweller Idol
  • Agnes Monica Cinta Dirly Dave?
  • Jordin Sparks Juara dweller Idol 6

    Entri ini telah diterbitkan pada Sunday, January 2nd, 2011 pada 12:16 pm dan dibawah kategori Album, Berita. Anda boleh mengikuti komen dan respon pembaca melalui RSS 2.0 feed. Anda boleh menghantar komen, atau trackback dari laman journal anda.

  • Online Business Consulting | Internet Business Consulting
    (Klik) Tips Lawa Seperti Model

    Gambar Selebriti di Party Masquerade Media Hiburan

    Macam-macam gaya boleh Budiey saksikan ketika memijak kaki di Mega View Menara KL pada hari Khamis lalu. Apa taknya, semua yang join Party Masquerade Media Hiburan, semuanya tak mahu ketinggalan melaram dengan mengikut tema yang ditetapkan. Selain 250 tetamu yang hadir, circumstance ini dimeriahkan lagi oleh Shaheizy Sam, Fara Fauzana, Linda Onn, Abby Abadi, Ifa Raziah, Amerind Matahari, Haiza, Nubhan, Bob, Anding, Shila Amzah dan ramai lagi.

    Menurut application Media Hiburan, Meen Tahrin, sepanjang tahun 2010 ini, MH telah mengadakan pelbagai aktiviti yang menggabungkan antara artis dan pembaca majalah nombor satu Malaya ini.

    “Dari awal tahun lagi, kami telah menetapkan syarat bahawa MH perlu ada aktiviti pada setiap bulan. Dan inilah yang telah kami jayakan. Malah, kadang-kadang dalam satu bulan tu, ada dua aktiviti yang kami anjurkan.

    Artis di Party Masquerade

    Inilah dia Meen Tahrin, application Media Hiburan.

    Kami mengganggap ini adalah sebagai salah satu cara untuk menghargai para pembaca dan artis yang selama ini banyak menyokong MH. Tanpa anda siapalah kami, Apatah lagi, pada tahun 2011, MH berusia 26 tahun, satu tempoh umur yang sudah cukup matang.

    Dengan kematangan itu, perubahan demi perubahan kami cuba lakukan demi memuaskan hati semua pihak terutama dari segi pengisian majalah yang semakin sengit saingannya ketika ini. Namun kami yakin, MH tetap akan ada pengikutnya yang tersendiri.”

    Tambah Meen Tahrin lagi, pada tahun 2011 juga, pelbagai aktiviti telah dirancang. Antaranya, MH akan mengadakan lebih banyak agency journeying bagi bertemu dengan pembaca-pembaca MH terutamanya yang berada di luar Kuala Lumpur.

    Untuk mengadakan agency journeying bukan mudah kerana kami perlukan penaja. Dan syukur kerana di saat ini telah ada beberapa penaja yang sudi bekerjasama dengan MH untuk turut meronda seluruh Malaysia.

    Artis di Party Masquerade

    Aurora Salwa yang akan menyanyikan lagu Ahmad buat pertama kalinya di Party Budiey 8 Jan ini.

    Artis di Party Masquerade

    Emma Akma & Raifa

    Artis di Party Masquerade

    Tasya & Ery, pelakon episode & artis MIG

    Artis di Party Masquerade

    Ini matted trumpet, anggota kumpulan Tilu.

    Artis di Party Masquerade

    Muaz, penyampai broadcasting Radio Muzik dan pengacara.

    Artis di Party Masquerade

    Haiza

    Artis di Party Masquerade

    Shila Amzah

    Artis di Party Masquerade

    Dior

    Artis di Party Masquerade

    Cuba teka siapa ni?

    Artis di Party Masquerade

    Yeszaa, Joey rupanya.

    Artis di Party Masquerade

    Fazreen Rafi & tunangnya

    Artis di Party Masquerade

    Amran Ismail, pelakon Chukang

    Artis di Party Masquerade

    Syafie Naswip

    Artis di Party Masquerade

    Linda Onn

    Artis di Party Masquerade

    zoom in Linda Onn

    Artis di Party Masquerade

    Dewi Remaja

    Artis di Party Masquerade

    Anding

    Artis di Party Masquerade

    Selain penyanyi, Bob Yusuf juga kini bergelar pencipta lagu.

    Artis di Party Masquerade

    Artis di Party Masquerade

    Artis di Party Masquerade

    Artis di Party Masquerade

    Artis di Party Masquerade

    Artis di Party Masquerade

    Click on the mass buttons to share this article with your friends:

    Anda ada account & gambar terbaru selebriti untuk dikongsi? Hantarkan kepada Budiey sekarang dengan menghantar email: budiey.isma@gmail.com. Mahu dapatkan ulasan hiburan, account selebriti dan foto artis dari Sensasi Selebriti SECARA PERCUMA setiap hari? Daftarkan email anda [ di sini ]

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Party Masquerade Media Hiburan
  • Gambar Ifa Raziah di Party Masquerade Media Hiburan
  • Trivia: Siapa Nama Penyanyi Ni?
  • Fara Fauzana Pakai Kimono di Party Masquerade Media Hiburan
  • Shaheizy Sam Persis Samurai di Masquerade Party Media Hiburan
  • Gambar Eksklusif Siti Nurhaliza di Post Party AIM14
  • Gambar Selebriti di Party GLAM Swinging 60′s
  • Gambar Birthday Suprise Party Hannah Tan
  • Gambar Camelia di EH! 10 Yang Anggun 2009
  • Gambar Selebriti di Party 20 Eh! Yang Anggun Part 2

    Entri ini telah diterbitkan pada Sunday, Jan 2nd, 2011 pada 5:16 pm dan dibawah kategori Events, Gambar. Anda boleh mengikuti komen dan respon pembaca melalui RSS 2.0 feed. Anda boleh menghantar komen, atau trackback dari laman journal anda.

  • Online Business Consulting | Internet Business Consulting
    (Download): E-Book Kamasutra (Bahasa Melayu)

    Gambar Ifa Raziah di Party Masquerade Media Hiburan

    Ini dia gambar Ifa Raziah di Party Masquerade Media Hiburan. Dari dulu memang akak kita ni suka pakai baju yang ada bling-bling. Tapi sesuailah dengan tema band yang menyerlah quality beauty selebriti. Pilihan warna lembut merah jambu ni menyerlahkan lagi gaya feminine Ifa Raziah.

    Ifa Raziah

    Ifa Raziah

    Ifa Raziah

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Anda ada account & gambar terbaru selebriti untuk dikongsi? Hantarkan kepada Budiey sekarang dengan menghantar email: budiey.isma@gmail.com. Mahu dapatkan ulasan hiburan, account selebriti dan foto artis dari Sensasi Selebriti SECARA PERCUMA setiap hari? Daftarkan telecommunicate anda [ di sini ]

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Party Masquerade Media Hiburan
  • Gambar Selebriti di Party Masquerade Media Hiburan
  • Trivia: Siapa Nama Penyanyi Ni?
  • Fara Fauzana Pakai Kimono di Party Masquerade Media Hiburan
  • Shaheizy Sam Persis Samurai di Masquerade Party Media Hiburan
  • Salam Aidilfitri dan Pesanan Ifa Raziah
  • Gambar Ifa Raziah di Karpet Merah Anugerah Juara Lagu 24
  • Gambar Eksklusif Siti Nurhaliza di Post Party AIM14
  • Gambar Birthday Suprise Party Hannah Tan
  • Ibu Ifa Raziah Meninggal Dunia

    Entri ini telah diterbitkan pada Sunday, January 2nd, 2011 pada 11:36 am dan dibawah kategori Ifa Raziah. Anda boleh mengikuti komen dan respon pembaca melalui RSS 2.0 feed. Anda boleh menghantar komen, atau trackback dari laman journal anda.

  • Online Business Consulting | Internet Business Consulting
    (Klik): Seni Lambatkan Pancutan Klimaks!

    Azlan (The Typewriter) Sudah Bergelar Suami

    Azlan atau lebih familiar dengan panggilan Lan sewaktu bersama kumpulan Meet Uncle Hussain suatu masa dulu telah selamat diijab kabulkan dengan pasangannya, Normala Hassan semalam (Sabtu â€" 01 Januari 2011). Ini bermakna, Lan kini sudah bergelar suami. Tahniah Lan. Untuk info, pengantin perempuan menerima mas kahwin RM300 dan wang hantaran RM11,700, sebagai simbolik tarikh lahir [...]
    (Download) Anda Pendek? Ingin Tinggi? Klik Sini

    Faizal Yusof Meninggal Dunia

    Ini berita terbaru yang kami terima dimana Faizal Yusof telah meninggal dunia akibat serangan jantung di Hospital Pusrawi Kuala Lumpur kira-kira pada wad 1.45 petang tadi. Menurut Siti Nordiana yang juga bekas isterinya, Allahyarham Faizal mengadu sakit jantung dan pelakon episode Tiramisu itu pengsan di rumah Faizal. “Saya dan isteri Faizal terus membawanya ke Hospital [...]
    (Klik): Seni Lambatkan Pancutan Klimaks!

    Tuesday, September 7, 2010

    Top 10 Artis Selebriti Malaysia Paling Popular di Facebook

    Ingat lagi blog entry yang kami tulis mengenai Facebook artis dan selebriti Malaya disini : http://blog.selebriti.tv/artis-selebriti-malaysia-paling-popular-di-facebook-fanpage/?

    Artis selebriti Malaya Paling Popular di Facebook

    Nampaknya banyak kedudukan carta Artis Malaya fencing favourite di facebook sudah berubah. Ada beberapa fanpage artis sudah paronomasia melepasi paras setengah juga peminat(fans).

    Mari kita lihat senarai terbaru Top 10 Carta Artis Selebriti Malaya Paling Popular di Facebook :-

    1. Lisa Surihani : 612,399 fans

    Ya, Lisa Suriahani mengejutkan kita semua apabila naik secara mendadak dari tempat ke-5 kepada no.1 dengan jumlah peminat melebihi 612 Ribu.

    2. Aznil : 506,864 fans

    Pak Nil mendapat kedudukan ke-2, namun dari segi peningkatan ianya merupakan yang fencing tinggi iaitu dari tangga ke-8 kepada no.2 fencing popular.

    3. Fara Fauzana : 484,648 fans

    Farah Fauzana jatuh dari tangga pertama kepada no.3 fencing popular.

    4. Scha Alyahya : 460,681 fans

    Scha Alyahya juga jatuh dari tangga ke-2 kepada no.4

    5. Fahrin Ahmad : 385,374 fans

    Fahrin Ahmad naik satu anak tangga.

    6. Yuna : 339,681 fans

    Yuna naik 2 anak tangga.

    7. Nabil : 326,033 fans

    Nabil Raja Lawak naik dari no.12 ke no.7

    8. Faizal Tahir : 308,536 fans

    9. Awal Ashaari : 299,630 fans

    10. Tiz-Zaqyah : 289,115 fans

    Tempat terakhir dalam carta Top 10 ialah heroin Drama dan Filem Nur Kasih iaitu Tiz Zaqyah.

    Merujuk pada kedudukan lalu, hanya dua artis selebriti yang terkeluar dari carta top 10 iaitu Shahir AF8 dan Liana Jasmay.

    Itu lah senarai 10 artis selebriti Malaya fencing favourite di Facebook berdasarkan bilangan fans(peminat).

    Jika anda perasan ada artis yang kami terlepas pandang yang sepatutnya duduk dalam Top 10 sila beritahu pada komen dibawah.

    Blog Widget by LinkWithin

    Sponsor Setia Blog Selebriti.tv : Powered by WizardRSS | Full Text RSS Feeds
    (Download) Anda Pendek? Ingin Tinggi? Klik Sini
    Related Posts with Thumbnails

    Lagi Gosip Buzz Hangat: